גישור
גישור הינו חלופה משפטית ראויה להגעה להסכמות וסיום מחלוקות.
הליך הגישור מתבסס על טכניקות של שיח בין הצדדים באמצעות המגשר, על מנת להגיע לכדי הסכמות משותפות אשר משקפות את הצרכים של כל צד לסכסוך. ההסכמות מעובדות לכדי הסכם משפטי עליו המגושרים חותמים ומגישים לערכאה שיפוטית למתן תוקף פסק דין.
גישור אפקטיבי יכול להתקיים כאשר הנחת המוצא המשותפת של הצדדים הינה להגיע להסכמות. מעבר לכך, נדרש מהצדדים להיות בעלי יכולת להתכנס יחדיו בחדר הגישור, לנהל שיח של הקשבה האחד לשני ולאפשר לעבור את התהליך יחד ולחוד.
יתרונות הגישור הינם רבים, החל מוודאות כלכלית על ההליך, הערכת זמנים צפויה, יצירת מרחב שיח והקשבה בין הצדדים, אולם היתרון המרכזי הינו שליטה של המגושרים בסעיפי ההסכם. בידי הצדדים האפשרויות לקבוע את התנאים להסכם הסופי. הם אלו אשר בונים עבור עצמם את ההסכמות שלב אחרי שלב. הם אלו אשר מחליטים, בניווט של המגשר, כיצד ההסכם אשר ישפיע על המשך חייהם, יראה.
עורכת הדין מור כרמי מסייעת לצדדים ברגישות, שלב אחר שלב בצורה מתודית באמצעות הכלים הגישורים להעביר את המגושרים את תהליך הגישור להסכם כולל.
הליך הגישור מתקיים ברצף של פגישות, אשר במהלכן עורכת הדין מור כרמי מלווה את הצדדים להבין את צרכיו של כל צד, לבחון עימם יחד את המחלוקות לצד ההסכמות, ולסייע להם למצוא את הפתרונות האפשריים אשר ישתלבו ויתאימו ככל האפשר, לצרכים של כל צד.
בעבודה משולבת עם המגושרים, עורכת הדין מור כרמי טווה את ההסכמות בין הצדדים שלב אחר שלב, עד לכדי הסכם משפטי כולל.
הליך גישור גירושין – עורכת הדין מור כרמי בעלת הסמכה ספציפית בגישור גירושין, מלווה זוגות אשר נמצאים בשלבי הפרידה השונים בהליך גישור גירושין לכדי הסכמות. בהתאמה להיכרות עם המשפחה עצמה, תנחה עורכת הדין מור כרמי את הצדדים בסוגיות המשפטיות הרלוונטיות עבורם. בליווי מקצועי אישי תלווה עורכת הדין מור כרמי את הצדדים החל מפגישות הגישור עצמם, להסכם משפטי כולל ועד סיום ההליכים המשפטיים הנדרשים. כך היא תפעל להגשת הסכם הגירושין לערכאה המשפטית למתן תוקף פסק דין, תלווה את הצדדים לדיון שיתקיים, ותפעל בפתיחת התיק בבית הדין הרבני האיזורי שבסמכותו לבצע את הליך הגט.
הליך גישור משפחתי / בינדורי – סכסוכים משפחתיים רבים מגיעים לחדר הגישור. מדובר ביחסי משפחה אשר מהלך השנים היו בקשיים, נתק מוחלט, תקשורת רפויה, משקעים רגשיים שהצטברו מהלך השנים. אולם צורך משפטי שניצב באמצע הסכסוך מביא את הצדדים בהכרח לאפשרות של גישור על מנת להגיע להסכמות.
היעדר הסכמה של אחים באשר לאופן טיפול בהורה מתבגר אשר אינו כשיר לטפל בעצמו– במקום להביא את הסכסוך לפתחו של בית המשפט, מסכימים האחים להגיע לחדר הגישור ולהגיע להסכמות לטובתו של ההורה.
עסקים משפחתיים – עסקים משפחתיים יכולים להיות בינדוריים או בין בני זוג. יחסים אשר מערבים קשרים משפחתיים עם עסקים מלווים באמוציות רבות ופעמים רבות בצורך לבצע הליך של הפרדה בין הצרכים המשפטיים של העסק לבין הגבולות הברורים של המשפחה.
עריכת צוואה – הורים אשר רוצים לערוך צוואה ומעוניינים לשתף את הילדים אולם מתקשים להציג ולשקף להם את המצב וזקוקים לגישור כתיווך.
עריכת ייפוי כח מתמשך – מקרים רבים בהם ההורים מבקשים לערוך ייפוי כח מתמשך ומעוניינים למנות את הילדים בחלוקה כזו או אחרת בינהם בטיפול העתידי, ככל שיהיה, מתקשים ליצור שיח ושיתוף של הילדים